HTML

Except emotions

2008 Foci Eb alatti kalandjaim önkéntesként Innsbruckban. D csoport: spanyol, orosz, svéd, görög.

Friss topikok

Linkblog

Szabadnap és a security-s feketelista

2008.06.18. 00:46 lmariann

Ezt mindenki nagyon jól tudja rólam, ha szabadnap, akkor irány Neustift a spanyolok edzőtábora. Nah nem mintha nem lettem volna kiváncsi az osztrák természeti értékekre, de mégsem mindennap adatik meg az embernek, hogy a spanyol csapatot testközelből láthatja.

Mivel márcsak Innsbruckban fognak játszani, ami a csoportköröket illeti, és Bécsben, ami a nyolcaddöntőt, majd remélem az elődöntőt is, ezért lényegesen megcsappant a csapatra kiváncsi spanyol szurkolók száma. Viszont svéd annál több volt.

Az edzés a szokásos volt: nyújtás, bemelegítés, egyérintőzés, majd a meccs. Meg kell jegyeznem, hogy nem valami nagy labdazsonglőrök. Ami pedig Sergio Ramost illeti, kifejezetten pontatlan a passzolgatásban. De inkább itt legyen az, és remélhetőleg meccsen majd a legjobbat fogja nyújtani. Remélhetőleg.

Edzés után az eddigiekhez képest nehezebb volt a bejutás a média centerbe. Szerencsére a biztonsági őrök itt is sötétek, mint itthon. Mindenféle ellenőrzés és fennakadás nélkül beengedett, mint aki a magyar médiától jött. Habár az életem az önzőségről és a mások kihasználásáról szól (ez az evolúció rendes menete, nem? ), gondoltam most az egyszer jófej leszek. Ezért elmondtam a trükköt az osztrák lánynak, hogy hogyan juthat be ő is. (Hiszen eddig mindig ő segített nekem, az összes létező programról leinformált a spanyol csapattal kapcsolatban). Szóval mondtam neki, hogy találjon ki egy újságnevet, és mondja, hogy onnan jött. Nem lesz gond, csak SEMMIKÉPP SE HIVATKOZZON RÁM ÉS NE MONDJA EL SENKINEK A TRÜKKÖT. De rá kellett jönnöm az osztrák nép életképtelen, nem hiába nincs saját nyelvük, a népesség fele pincében nevelkedik, de ez a csaj még hazudni sem tudott. Először is mondta, hogy velem van. OK, ez még nem para. DE szinte az össze önkéntesnek elmonda a trükköt. A vége az lett, hogy kb. 8 önkéntes állt a játékos folyosón (folyosó amelyen elhaladnak a játékosok, miközben a sajtótájékoztatóra mennek) egy szál tollal és fényképezőgéppel, sajtóigazolvány nélkül. Ebből az lett, hogy a csapat menedzsere spanyolul üvöltött velünk (magyar mentalitás, ha nem érti, üvölts még hangosabban), gondolom azt, hogy ott tilos tartózkodni és egyáltalán fényképezni. Engem pedig előszedtek a biztonsági őrök, hogyha ilyen sokan nem csinálunk semmit a magyar újságnál, akkor mutassam már meg az igazolványom. Persze az otthon maradt, a munkatársam benn dolgozik stb. mondatok nem jöttek be. Biztonsági fekete listára kerültem és visszavonták a spanyol sajtó passomat. A többiekét persze nem, csak az enyémet. Lassan olyan leszek, mint Dr. House, ha jófej vagyok, akkor szopok. Na erről ennyit. Panaszkodni nem panaszkodhatok, mert ekkora már begyűjtöttem az összes általam áhított spanyol focista szépségverseny b kategóriás szereplőitől az aláírást. Így mostmár a spanyol zászlómat a következő nevek díszítik Fernando Torres mellett: Capdevila, Reina, De le Red, Xavi, Albiol, Arbeloa, Juanito, Sergio Garcia. Akik a lelkiállapotom miatt aggódnának. Továbbra sincs Fabregas, Sergio Ramos és David Villa aláírásom. De megjegyzem elég jól viselem. Lehet, hogy ők csak délután osztogatnak aláírást. Váltott műszakban dolgoznak. Mivel fényképezkedni nem nagyon szeretek, ezért csak Reinát állítottam meg egy fényképezés erejéig.

A nap tanulsága, mindig legyél önző, ha előre akarsz jutni az életben. Nekem eddig elég jól ment.

Szólj hozzá!

Címkék: foci spanyol svéd red de le torres xavi villa reina foci eb uefa david euro2008 fabregas garcia eurocup innsbruck fernando arbeloa ramos capdevila albiol juanito sergio neustift

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentessors.blog.hu/api/trackback/id/tr64526460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása